Sådan reparerer du dine alufælge

Sådan reparerer du dine alufælge

Dine fælge skal helst se flotte og polerede ud, men nogle gange kan du komme ud for episoder, hvor de får nogle slag eller ridser, uden at du kan gøre så meget ved det.

Er du dog ferm til det håndværksmæssige, så kan du nemt og hurtigt fikse skrammer og små skader selv på dine alufælge. Det kan dog godt være, at du undervejs får brug for gode råd og vejledning, men lang hen ad vejen kan du klare det meste selv.

Små skader kan du selv ordne

Når du selv skal i gang med at reparere alufælgene, er der nogle skridt, du skal igennem. Mest af alt for at arbejdet bliver så grundigt og ikke mindst pænt som muligt. Det er vigtigt, hvis du gerne vil skjule reparationen så godt som muligt.

Afmonter

Først skal fælgene afmonteres fra dækket, så du har adgang til at reparere på det og mulighed for at arbejde omkring skaden.

Slip

Skrammerne skal slippes, først med groft sandpapir og efterhånden som arbejdet skrider frem, skal det være finere og finere sandpapir. Spørg eventuelt til din forhandler til råds, om hvor groft sandpapir fælgene kan tåle.

Spartel

Efter den første slibning skal skaden spartles til, så man ikke kan den. Herefter skal der slippes til igen. Ofte skal denne proces gentages et par gange eller tre, for at du er sikker på, at det er helt udjævnet.

Sprøjt

Når der ikke længere kan ses forhøjninger eller fordybninger på alufælgen, så er det tid til at sprøjte fælgen på området, hvor du har sparlet. Her kan det være, du skal have lidt vejledning eller et par gode råd for at være sikker på, at det bliver gjort med det rigtige værktøj.

Laker

Efter sprøjtningen skal der lakeres, så det slet ikke er muligt at se skaden længere, og så sprøjtearbejdet holdet.

Poler

Det sidste, der skal gøres, er selvfølgelig poleringen, hvor du skal sørge for at få poleret, sådan at det nye arbejde fuldstændig ligner resten af alufælgen, som du ikke har repareret på.

Går du igennem disse trin så grundigt som muligt og arbejder koncentreret og ordentligt, så kan det sagtens lade sig gøre for dig som en amatør-lakerer at ordne dine alufælge.

Find en billig reparatør

Lyder det ikke som et arbejde for dig, findes der også billige reparatører derude i din by eller omegnen. Selvfølgelig vil det altid koste noget mere, fordi du også skal betale for deres arbejdskraft, men ved du, at de kan gøre det langt bedre end dig, så er det værd at overveje.

Du kan med fordele søge lidt på, hvad det vil koste dig selv at reparere dine alufælge, og hvad det vil koste en autoriseret autolakerer at lave det samme. Herefter kan du så undersøge, hvilke der er de billigste, og hvor du måske kan få et godt tilbud. Eksempelvis hvis det er alle fire fælge, der skal repareres.

Står du overfor et salg eller ønsker du et sublimt resultat kan det altid betale sig at gå med den professionelle løsning når det gælder om reparation af alufælge.