Køb din trailer til lastbil hos en specialist

Køb din trailer til lastbil hos en specialist

Der findes mange typer lastbiler. Store, mindre store, kæmpestore og små. Der findes lastbiler til alle mulige behov. Nogle er universale andre er specialiserede. Specialisering kan være alt efter hvilke gods der skal transporteres, i hvilke mængder og over hvilke distancer.

Og til alle mulige slags lastbiler findes der også alle mulige slags trailere. Der findes også en del lovkrav og regler, både for trailere og for lastbiler. Fx skal alle trailere i EU have et cykelværn.

De fleste ulykker med trailer-lastbil og cykler sker nemlig under lastbilens højresving. Især i vejkryds med cykelsti. Her føler cyklisterne sig nemlig relativ sikre og er derfor ikke lige så opmærksomme på lastbiler som når de skal cykle på vejbanen.

Der sker de mest grusomme uheld i højresving, når cyklisten bliver trukket under hjulene.

Derfor skal alle lastbiler have særlige spejle som forhindrer døde vinkler. Lastbil trailere skal have et cykelværn. Det skal forhindre at en cyklist bliver fanget af trailerens skarpe hjørner.

Trailer og lastbil specialister ved mere

Når det gælder lastbil trailere, så findes der endnu flere varianter end der findes lastbiler. Til hver en type lastbil kan der nemlig være flere forskellige slags trailere.

Lastbil trailere findes i mange størrelser og udformninger. Det spiller også en stor rolle hvilken slags fragt traileren skal bruges til. Et læs sand eller grus stiller helt andre udfordringer for en trailer end et læs tømmer.

Der findes også fragt som kræver endnu mere specialisering. Farlige væsker for eksempel, eller madvarer. Mange madvarer skal køles under transport. I så fald skal traileren også være udstyret med et køleanlæg.

Derfor er det vigtigt at du handler med folk der har forstand på det, når du leder efter en trailer til lastbil. Du har brug for en trailer-lastbil specialist.

Specialbygget trailer lastbil

I større lande som Tyskland findes der mange virksomheder der specialbygger lastbil trailere. En vognmand kan så bestille lige præcis den slags trailer han har brug for.

Danmark er for lille til den slags virksomheder. Der findes helt sikkert nogle få, men de kan kun holde sig indenfor snævre nicher.

Langt de fleste lastbil trailere der handles i Danmark er derfor importerede. Og de fleste importeres fra Tyskland.

Derfor er det bedst hvis du finder en trailer lastbil forhandler der har gode kontakter til Tyskland og erfaring med at importere.

Kvalitet er afgørende for lastbil trailere

Der findes selvfølgelig serieproduktioner for lastbil trailere. Men bortset fra nogle standard modeller er disse serier relativs må. Containere er gennemgående standardiseret, så det skal trailere til containere også være. Men ellers er det meget forskelligt hvad de forskellige trailer- konstruktører kan finde på.

En trailer til personbil kan du købe for et par tusinde kroner. En lastbil trailer er i en helt anden kategori og prisklasse. Der er meget mere avanceret teknologi involveret, som fx hydrauliske bremser eller teknologi til kontrol af lasten.

En lastbil trailer bliver også udsat for helt andre slags belastninger. Når 7-10 tons ruller med knap 100km/h igennem landskabet så er der nogle alvorlige kinetiske energier i spil.

Derfor er det vigtigt at kvaliteten er i top. Både kvaliteten af materialerne og kvaliteten af forarbejdningen.