Hvad skal der vælges af teambuilding øvelser

Hvad skal der vælges af teambuilding øvelser

Det betyder ikke, at teamopbygningsaktiviteter i sig selv er ineffektive. “Mange ægte teamopbygningsaktiviteter kan være værdifulde”, sagde Vodafone UK Director Peter Kelly, “men i sidste ende for at opnå bedre teamwork skal virksomhederne først få det grundlæggende.”

Dette er nøglen til effektiv teambygning – det er en fantastisk måde at opbygge tillid til, lette konflikten og øge kommunikationen inden for din organisation, men kun når det sker korrekt, og når din organisation er klar til det.

Så hvordan har du en effektiv teambygningsaktivitet? Her er fem ting at overveje:

Vurder dit holds behov

Først skal du være sikker på at dine hold er klar. At holde en teambygningsaktivitet vil ikke gøre det meget godt, hvis der er alvorlige problemer med engagement i din organisation, så du bør undersøge problemer, før du lægger vægt på teambuilding.

Overvej, om hvert holdmedlem vil deltage i aktiviteten – du bør aldrig tvinge eller tvinge holdmedlemmer til at deltage, da dette vil generere vrede og gøre dem ude af stand, hvilket vil undergrave holdbygget øvelsen.

Se de bedste metoder til teambuilding

På samme måde også tænke på de fysiske eller psykologiske risici involveret – hvis den aktivitet du vælger løber risikoen for at skade, pinligt eller alienating medlemmer af dit team, bør du nok overveje en anden.

Dernæst bør du bestemme, hvad du vil opnå fra dine holdbygings øvelser, ved at bestemme hvilke udfordringer dit hold skal overvinde. Lider dit team af konflikter eller opdelinger? Er der dårlig kommunikation? Er visse medlemmer fokuseret på individuel præstation over gruppearbejde? Spørgsmål som disse vil hjælpe dig med at bestemme dine mål for dit teambyggeri.

Vælg den rigtige aktivitet

Når du først har besluttet dig for, hvad du vil opnå, kan du vælge en teambyggeriaktivitet, der matcher dine mål. Du kan finde mange ideer til teamopbygning aktiviteter online; Udfordringen er at vælge den rigtige.

Husk, hvis du er i tvivl, kan du spørge dit hold til input. På den måde vil du sandsynligvis finde en aktivitet, som alle vil engagere sig i og drage fordel af.

Vælg de bedste måder at lave teambuilding på

Det er en god idé at overveje at engagere en professionel teambygnings facilitator til at designe og køre sessionen for dig. En facilitator vil skabe aktiviteter, der tegner de spørgsmål, som holdet ønsker at løse, og bør også indeholde en debriefing session for at skabe sammenhængen mellem problemerne og holdets adfærd under sessionen.

Hvis dit budget ikke strækker sig til lette sessioner, kan du prøve noget kreativt på kontoret. Husk teambygningsaktiviteter behøver ikke nødvendigvis at være dyre for at være effektive.