Glade fester med kostumer

80’er kostumeEr temafester ikke bare vidunderlige? Her er der rig lejlighed til at give den gas som prinsesse, pirat, Elvis eller noget helt fjerde. Festen er en leg, hvor alle er med, og det gode humør har rigtig gode chancer til en fest, hvor man skal klæde sig ud. Stemningen bliver lettere mere løssluppen, og der er en form for samhørighed, et fællesskab, allerede fra det øjeblik man træder ind ad døren. Man griner sammen, ad hinanden og ad sig selv, og alle lever sig ind i en anden rolle end den, man er vant til. Der er kort sagt masser af grunde til at gøre sin fest til en temafest – udklædningsfest. Og så er niveauet lagt og stemningen i hus!

En populær temafest er 80’er-fest. Er man blandt dem, der voksede op i firserne – eller var blevet voksen på det tidspunkt – er der sikkert masser af nostalgi forbundet med den tid. Musikken og tøjet er nok noget af det, de fleste bedst husker fra dengang. Derfor er det da også oplagt at holde 80’er-fest. Til det hører det helt rigtige 80’er kostume.

Tag til fest i det rigtige 80’er kostume

80’er kostumeHvis man ikke selv lige har så meget tøj tilbage i skabet fra 80’erne, og man skal til 80’er-fest, er der heldigvis andre muligheder. Man kan snildt købe et helt fantastisk 80’er kostume, uden det behøver at koste en bondegård, og så er stilen hjemme! Nettrøjer, træningsdragter, skørter, skjorter og bukser med svaj og meget mere – alt sammen i skønne farver. Så man kan lege ABBA eller Michael Jackson for en aften – eller blot give den gas som disco-dronning, hip-hopper eller punker. Der er også mulighed for at være den ”almindelig pæne type” med jakkesæt og kjoler i skønne farver. Det handler kun om at slå sig løs og tillade sig selv at være tilbage i 80’erne med det 80’er kostume der passer en allerbedst.

Skønne detaljer til 80’er kostume

Hvis man selv har været kreativ og syet eller blot sammensat noget tøj, man lige havde liggende, er man måske på jagt efter detaljen. En detalje, der lige kan sætte prikken over i’et, og som vil give ens 80’er kostume det sidste pift. Det kan være nogle bestemte støvler, der kan få en til at ligne en fra ABBA. Eller en paryk der gør, at man faktisk ligner en rigtig punker. Eller benvarmere til work out-outfittet – fordi man ikke havde gemt sine egne benvarmere fra dengang. Eller hvad med et skønt og farverigt bælte, der lige kan være med til at understrege, at man er til 80’er-fest!

Med andre ord er det ikke svært at blive inspireret, mens man leder efter det rette 80’er kostume. Og lad endelig være med at tænke: ”Nej, jeg klæder mig ikke ud.” Det er bare med at være med i legen, når lejligheden kommer. Jo flere der er med på at klæde sig ud, jo sjovere og bedre bliver festen. Og når først 80’er disco-musikken vælter ud ad højttalerne, er det meget sjovere at danse med, når man er i sit 80’er kostume.