Få den lækreste menu til din barnedåbsfest

En af de største fester, man holder som unge forældre, er barnedåben. Den skal bare være perfekt, for den samler to familier, som måske endnu ikke kender hinanden så godt, og måske er der også en vennegruppe med.

mad til barnedåb

En barnedåb er noget helt særligt. Efter en højtidelig stund i kirken tager alle gæsterne af sted og mødes der, hvor festen holdes, og det kan godt være i hjemmet, hvis der er plads, men det er dejligt, hvis man kan lægge festen uden for hjemmet, så man ikke står og skal flytte rundt på møblerne før og efter festen. Det er jo også altid skønt, at man ikke skal gøre hovedrent både før og efter sådan et arrangement.

Det kan virkelig være en stor lettelse, når man tager beslutningen om at holde festen ude. Det er selvfølgelig ikke gratis, men man sparer så meget på bekymringer og på arbejdsopgaver, hvis man ikke selv skal lægge hus til.


God mad til barnedåben er den halve fest

En god fest kræver gode rammer. Og ikke mindst kræver det god mad. Der skal være et godt gennemtænkt menu, som tager højde for alle de forskellige behov, der kan være til en sådan fest. En mad til barnedåb er tit et familiearrangement, så de børn, der måtte være i omgangskredsen, er også inviteret med. Det betyder, at maden både skal leve op til de krav, en voksen stiller, og være lækker i børnehøjde.

mad til barnedåb

Når du har valgt at holde festen ude, så har du også valgt at lægge alle de praktiske opgaver ud, så der er nogle andre til at dække bordet og pynte det. Når du vælger stedet for din fest, skal du sikre dig, at de er lydhøre over for dine ønsker til pynt og blomster, for det er selvfølgelig stadig din fest, og den skal være sådan, som du ønsker dig den.

Få også selv en skøn oplevelse til barnedåben

Når man betaler sig fra festen ved at holde den hos en festarrangør, så betyder det også, at du får alle muligheder for at få en god fest, hvor du kan koncentrere dig om den lille hovedperson – det kan jo somme tider kræve, at man er mere på, end man ville kunne være, hvis man også selv skulle sørge for, at gæsterne fik det, de havde brug for.

Der er serveringspersonale til at holde øje med, om der er vin i gæsternes glas, eller om tante Anna har brug for en sodavand. Du kan hygge dig og gøre det, du selv synes, du har mest lyst til, uden at gæsterne sidder og mangler noget. På den måde kan du også selv få en god oplevelse med festen, fordi du kan tillade dig at slappe af og bare lade den lækre mad servere på din tallerken.

Du skal naturligvis finde et sted, der passer til din fest. Der skal være plads til alle, men det må heller ikke være for stort, for det virker ikke hyggeligt. Hvis festen holdes om sommeren, er det rart, hvis der er mulighed for, at gæsterne kan komme ud undervejs og trække lidt frisk luft. Eller gå ud for at ryge, hvis der er nogen, der har brug for det.